lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Access utanför campus

Studenter och anställda har tillgång till flertalet av våra databaser och e-resurser utanför universitet.

 När du befinner dig utanför universitetsnätverket är det enklast är att först gå in via LUBsearch,  http://lubsearch.lub.lu.se, och logga in med STIL/LUCAT. Det kommer upp en fråga om du vill logga in som gäst automatiskt.

Oftast räcker detta för att komma åt de fulltexter vi har tillgång till.

 

 LU Linker länkar till artiklar, böcker, tidskrifter och databaser så att användaren når fulltext, eller information om var texten finns. I normalfallet öppnas enbart en flik/fönster med LU Linker i olika webbläsare. Om LU Linker öppnas i flera flikar/fönster går det inte alltid att nå fulltexten, därför stäng alltid LU linker fliken/fönstret när du hämtat ditt dokument om du får problem. Tänk också på att inte blockera pop-up fönster i webbläsaren.

 

 Ett annat alternativ för att nå våra databaser är att du går via våra länkar på Kemicentrums biblioteks hemsidahttp://www.bibliotek.kc.lu.se , då kommer du att få ett meddelande om du behöver logga in med STIL/LUCAT.  Observera att det inte är säkert att du når fulltexter om du söker databaserna via Google.

 

När det gäller Scifinder måste du först registrera dig som användare på en dator vid universitetet innan du kan söka i databasen hemifrån. Använd denna länk till Scifinder user registration:

https://origin-scifinder.cas.org/registration/index.html?corpKey=21D6D0F6-86F3-F014-11DE-ABC34EED1BD4 ,

 eller gå till bibliotekets hemsida där länken finns under snabblänkar längst ner.  Registreringen innebär att du får ett konto i Scifinder som gör att du kan spara sökningar och artiklar där.

 

Vill du använda Google scholar hemifrån och nå våra resurser i fulltext använd länkarna nedan: 

http://ludwig.lub.lu.se/login?url=http://scholar.google.com/ncr (engelsk)


http://ludwig.lub.lu.se/login?url=http://scholar.google.se/ (svensk)

 

Länkenhttp://ludwig.lub.lu.se/login?url= direkt före en webbadress innebär att man får upp CAS-inloggning – och kan logga in med LUCAT- eller STIL-identitet.

 

Anställda har även möjlighet att använda sig av VPN koppling till universitetets närverk.

 

1.      Gå till LDC:s supportsidor www.ldc.lu.se

2.      Sök på VPN eller Forticlient för att hämta rätt installationsguide.

3.      Ladda ner Forticlient alternativt hämta hem FortiClient-appen från app store.